Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
De Geleenbeek

De Geleenbeek

“De Geleenbeek. Beleef de natuur in verandering” is een uitgave van Stichting Natuurpublicaties Limburg. Dit 360 pagina dikke, rijk geïllustreerde boek verschijnt in de serie over regionale natuurgebieden.

Het is geschreven onder redactie van Pierre Grooten, Reinier Akkermans, Stef Keulen en Olaf Op den Kamp. Het boek begint met een inleiding over de geologie, de menselijke invloed op het landschap en de beschrijving van de flora en fauna in de beek. Daarna volgen de hoofdstukken over de verschillende natuurgebieden.

In het boek komen 15 natuurreservaten langs de Geleenbeek aan de orde; van het Imstenraderbos, via de Kunderberg, Terworm, de Kathager Beemden, het Stammenderbos, de Schwienswei, ’t Hout tot de Molenplas bij Ohé en Laak. Naast uitgebreide beschrijvingen van de natuurgebieden en de flora en fauna aldaar, is bij ieder gebied ook een wandelroute opgenomen.

Het boek werd op zaterdag 14 december 2019 ten doop gehouden met een feestelijke middag met lezingen, de uitreiking van het eerste exemplaar en natuurlijk de verkoop van het boek. 

Schutblad