Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
De Geleenbeek

De Geleenbeek

“De Geleenbeek. Beleef de natuur in verandering” is een uitgave van Stichting Natuurpublicaties Limburg. Dit 375 pagina dikke, rijk geïllustreerde boek verschijnt in de serie over regionale natuurgebieden.

Het is geschreven onder redactie van Pierre Grooten, Reinier Akkermans, Stef Keulen en Olaf Op den Kamp. Het boek begint met een inleiding over de geologie, de menselijke invloed op het landschap en de beschrijving van de flora en fauna in de beek. Daarna volgen de hoofdstukken over de verschillende natuurgebieden.

In het boek komen 16 natuurreservaten langs de Geleenbeek aan de orde; van het Imstenraderbos, via de Kunderberg, Terworm, de Kathager Beemden, het Stammenderbos, de Schwienswei, ’t Hout tot de Molenplas bij Ohé en Laak. Ten opzichte van de oorspronkelijke druk uit 2019 is het boek geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk over het Kelmonderbos met de Keutelbeek bij Beek. Naast uitgebreide beschrijvingen van de natuurgebieden en de flora en fauna aldaar, is bij ieder gebied ook een wandelroute opgenomen.

De uitgebreide herdruk van “De Geleenbeek. Beleef de natuur in verandering” is vanaf eind augustus 2023 verkrijgbaar. Daartoe kunt u een mail sturen naar publicaties[APENSTAARTJE]nhgl.nl. Het boek kost &Euro; 15,00, bij bestelling komt er &Euro; 7,95 aan verzendkosten bij. Het boek kan vanaf 1 september na afspraak ook worden afgehaald op het kantoor van het Natuurhistorisch Genootschap in Roermond of in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht.

Schutblad